RcHopy
Album FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

rc hpi

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum RcHopy Strona Główna  » Jaki Model?
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
saw99
Nowy na Forum

Imie: adek
Plec: Mezczyzna

Post Wysłany: Nie, 11 Sty 2009 16:52:33    Temat postu: rc hpi
Odpowiedz z cytatem

Witam mam zamiar nabyc Trophy 3.5 RTR 1/8 Scale Buggy za okolo 900zl czy mial ktos z nim doczynienia,bedzie to moje 1 autko spalinowe za podp.dziekuje

Powrót do góry »
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciek_K
-Początkujący-

Pochwał: 1
Imie: Maciek
W garażu: HB Lightninig GT10

Post Wysłany: Sro, 14 Sty 2009 19:54:50    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

witam nowego kolege, wejdz sobie na stronke www.rcauto.pl, troszke czesciej odwiedzana stronka, moze tam uda ci sie znalescodp na twoje pytanko. ja niestety jestem jeszcze cienki w temacie. pozdr

Powrót do góry »
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
bula
-Moderator-

Imie: Wojtek
W garażu: HPI Firestorm 10T, Associated RC18T, X-mod Evolution, HPI microRS4......... Hangar: V3 LAMA - full XTREME, V3 LAMA - prawie seria

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 01:38:16    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co prawda z tym bagusem od HPI doczynienia nie miałem ale powiem Ci coś ogólnie o modelach OFF od HPI.

Plastiki w tych modelach są wytrzymałe bądź mniej w zależności od partii ich produkcji. Dla przykładu ja swoim modelem HPI Firestorm skakałem na wyskokość 3metrów i nic się mu nigdy nie połamało, wymieniałem plastiki wylko ze względu na ich wycieranie się i pojawiające się luzy.
Dla porównania kolega Maciek autor pprzedniego posta też ma model HPI a większość jego skoków nawet na małe wysokości kończyły siępołamanymi częściami.

Co do silników znam dwa przypadki ich zniszczenia jeden przez zatarcie (z winy właściciela), drugi przez długotrwałe zalanie i pokrzywienie korby (również z winy właściciela).

Natomiast więcej przypadków np mój silnik ma przejechane 18l bezawaryjnie, przykład Hodiego77 też troszkę przejechane bezawaryjnie, już nie mówiąc o savie Hodiego który miał przejechane 27L o ile się nie mylę.

Reasumując wytrzymałość modelu HPI zależy od partii, jeżeli natomiast chodzi o silnik to jak będziesz dbał i nie będzie miał wady fabrycznej to dłuuuuugo na nim pojeździsz.

pozdrawiam

Powrót do góry »
saw99
Nowy na Forum

Post Wysłany: Wto, 20 Sty 2009 00:02:24    Temat postu: hpi
Odpowiedz z cytatem

wielkie dzieki

Powrót do góry »
bula
-Moderator-

W garażu: HPI Firestorm 10T, Associated RC18T, X-mod Evolution, HPI microRS4......... Hangar: V3 LAMA - full XTREME, V3 LAMA - prawie seria

Post Wysłany: Wto, 20 Sty 2009 00:05:08    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie ma problemu, jak tylko będziesz miał jakiś problem to pisz na forum, poleć też to forum znajomym, zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże.

pozdrawiam.

Jakbyś kupił ten model, to w dziale silniki spalinowe masz dwa moje posty na temat docierania i regulacji silnika spalinowego.

Ostatnio zmieniony przez bula dnia Wto, 20 Sty 2009 00:07:06, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry »
saw99
Nowy na Forum

Post Wysłany: Wto, 20 Sty 2009 00:06:35    Temat postu: ktory model buggy 1:8?
Odpowiedz z cytatem

Kyosho Inferno MP7.5 Sports MK3 Readyset ,HoBao Hyper 7 TQ Sport Black Edition RTR ,HoBao Hyper 7 TQ 28 Sport RTR ,HoBao Hyper 7 TQ Sport RTR ,MAVERICK STEALTH XB 1/8 4WD RTR NITRO RACING BUGGY

Powrót do góry »
Maciek_K
-Początkujący-

Pochwał: 1
Imie: Maciek
W garażu: HB Lightninig GT10

Post Wysłany: Sro, 21 Sty 2009 22:03:48    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

rzeczywiście z tymi plastikami w HPI buła ma racje,kupujac model i oddajac na poczatku jego "zycia" kila skokow konczylem jazde z modelem w czesciach, ale po wymianie ( jak sadze) wadliwych pratii jego plastikowych elementow teraz jestem zadowolony (co prawda wierzyczki mam wyciete z alu a nie seryjne) to np wahacze po wymianie sa (to moje subiektywne zdanie) duzo wytrzymalsze Very Happy

Autor postu otrzymał pochwałę.
 Powrót do góry »
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
bula
-Moderator-

Post Wysłany: Czw, 22 Sty 2009 00:11:07    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To co napisał Maciek potwierdza nawet bardzo że wytrzymałość plastiku w HPI zależy wyłącznie od partii.

Z tych modeli co podałeś o ile dobrze się orientuję to hobao jest niczym innym, jak modelami ofny. Tylko elementy odlewane są z urzywanych i odkupionych od OFNY matryc po nazwą HoBao. O wytrzymałości nie trzeba wiele mówić są to dobre modele za nieduże pieniądze oczywiście w danej kategorii. Generalnie Hobao = OFNA. Maverick - hmm pierwsze słyszę nigdy nie miałem doczynienia z tym modelem. Natomiast bagusem Kyosho miałem przyjemność jeździć, tylko jeździć ale co mogę powiedzieć bardzo przyjemny modelik. Nie wiem tylko jak z dostępnością do części i ich cenami.

Powrót do góry »
saw99
Nowy na Forum

Post Wysłany: Czw, 22 Sty 2009 09:45:04    Temat postu: buggy
Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry »
bula
-Moderator-

Post Wysłany: Czw, 22 Sty 2009 15:56:06    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No to pomiędzy tymi modelami musisz już zdecydować sam. Generalnie moja wiedza na temat HoBao na tym etapie się kończy...

Powrót do góry »
Gość

Post Wysłany: Pią, 23 Sty 2009 14:02:53    Temat postu: Re: buggy
Odpowiedz z cytatem

Hobao to nic innego jak Ofna, a jakosc tych modeli jest bardzo dobra, sam mialem przez 1.5 sezonu Ofny Hyper 7 PBS i przez czas uzytkowania jakies drobne usterki mialem, ale mozna powiedzieć ze wcale ich nie było.
Bugi

Powrót do góry »
Forum RcHopy Strona Główna  » Jaki Model?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach