RcHopy
Album FAQ Zaloguj
Szukaj Profil
Użytkownicy Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Walne zebranie - 20.01.2009 17:00

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum RcHopy Strona Główna  » Ogłoszenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciolus
-Początkujący-

Pochwał: 1
Imie: Maciej
Plec: Mezczyzna
W garażu: różne dziwne ;)

Post Wysłany: Nie, 18 Sty 2009 18:58:29    Temat postu: Walne zebranie - 20.01.2009 17:00
Odpowiedz z cytatem

Dzwonilem do UMK w sprawie dwa lata temu rozpoczetej rejestracji Smokow. Sprawa jest rozwojowa. Mimo braku dopelnienia formalnosci przez wybrany dawno temu
Zarzad, do reaktywacji Stowarzyszenia wystarczy zwolanie Walnego Zebrania i wylonienie nowego Zarzadu i Komisji Rewizyjnej.

Musimy przedyskutowac rozwoj modelarstwa kolowego w Krakowie nie tylko w starym gronie, ale przede wszystkim z Wami z RCHop, chlopakami z WRT i wolnymi ptakami. Trzeba zapomniec o mniej lub bardziej nasilonych niesnaskach i zdecydowac czy potrzebujemy Stowarzyszenia.

Szczerze mowiac nie jestem przekonany do rejestracji 3 stowarzyszen modelarskich w Krakowie. Wiekszosc z nas i tak bawi sie w kilku klasach modeli. Rozdrobnienie moze tylko szkodzic.

W sklad zarzadu moze przeciez wchodzic Koordynator do spraw Bashingu Smile

Proponuje date i miejsce sugerowane przez Daska. Prosze o przyniesienie ze soba dokumentu z numerem pesel.

[quote="Dasiek"]Panowie, spotkanie odbędzie się we wtorek 20.01.2009 o 17:00 na ulicy
Klimeckiego 14 w Pawilonie B.
Jest to teren chemobudowy niedaleko tandety.

Gdyby ktos mial problem z dojazdem podaje nr kom. do Macka Zubilewicza (za
jego zgoda)
693 283 452[/quote]

Powrót do góry »
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bula
-Moderator-

Imie: Wojtek
W garażu: HPI Firestorm 10T, Associated RC18T, X-mod Evolution, HPI microRS4......... Hangar: V3 LAMA - full XTREME, V3 LAMA - prawie seria

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 01:23:14    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hmmm jakie zainteresowanie reorganizacją RC-smoków, panowie nie walcie tak w klawiatury bo je jeszcze uszkodzicie. A tak bez żartów to wątpie aby ktokolwiek z tego forum chciał być w zrzeszeniu, w którym czynny udział będą brać członkowie byłych RC-smoków. Hmm mogę się mylić ale wg mnie mam rację.

Pozatym nawet na rc-auto nie widać szczególnego zainteresowania tą nowinką. Ciekawi mnie tylko czy to ze względu na niesmak krakowskich modelarzy do RC-smoków czy powód jest inny. Myślę natomiast że to właśnie wspomniany wcześniej niesmak powoduje niechęć reorganizacji zrzeszenia.

Powrót do góry »
Draxan
-Początkujący-

Imie: Konrad
W garażu: Jammin X2, Team Losi LST2, RC18t

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 01:50:54    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co to sie wydarzylo, ale piszesz to tak jak by jakas mega wojna wybuchla o cos. Nie wiem, ja tam jestem zainteresowany ale po co to pisac na forach? Zagadalem na GG do kogo trzeba i jest git (lub nie, nie wiem Wink )

http://www.youtube.com/Draxan198023 -Filmiki
http://picasaweb.google.com/draxan1980 -zdjecia
GG:2247936

Powrót do góry »
Maciolus
-Początkujący-

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 17:12:54    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wojtek po co te zlosliwosci? Myslalem, ze juz wytlumaczylismy sobie pewne problemy. Czemu jestes ciagle agresywny? Widze, ze nie zalezy Ci na jakichkolwiek zmianach w Krakowie...

Tak sie sklada, ze wiekszosc Krakusow z rcauto jest zapisana na liste dyskusyjna i tam trwa dyskusja. Na rcauto, tutaj i w WRT wyszukujemy wolne ptaki.

W dyskusjach na liscie dyskusyjnej kilkakrotnie nadstawialem glowe za Ciebie i kolegow. Mam jednak nadzieje, ze bylo warto.

Powrót do góry »
Gość

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 17:47:03    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bula! Nie rozumiem Tego co piszesz.

Chcemy powolac stowarzyszenie w Krk, ktorym mozna cos wywalczyc. Teren pod tor itp. Niestety zainteresowanie sklepow na sezon 2009 jest zadne, wiec bedziecie tylko jezdzic w ML i skakac po chopach dla rowerow ??

Jest szansa cos zrobic w kierunku rozwoju modelarstwa w Krk i mysle ze warto ja wykorzystac.

Na szczęście zainteresowanie jest i mam nadzieje, że kiedyś wspolnie będziemy mogli pojeździć po torze off-road z prawdziwego zdarzenia a nie to co np.: pod M1...

Jezeli nie chcesz byc w stowarzyszeniu, to ok. Uszanujemy Twoj wybor.
Poza tym grono Rcsmokow od pierwszego i jedynego spotkania zmienilo sie diametralnie...

Powrót do góry »
bula
-Moderator-

W garażu: HPI Firestorm 10T, Associated RC18T, X-mod Evolution, HPI microRS4......... Hangar: V3 LAMA - full XTREME, V3 LAMA - prawie seria

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 21:57:54    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Panowie wyraziłem swoje osobiste zdanie na temat pisania takiego postu na Forum RC-HOPY. Sens takiej inicjatywy najbardziej odzwierciedla ilość zainteresowanych, mam na myśli oczywście to forum.

do Maćka:

Maciek nie zrozum mnie źle, ja nie jestem ani złośliwy ani agresywny, poprostu znam ludzi z tego forum i wiem że większość z nich ma dość RC-smoków. Pozatym najważniejsze Maciek, proszę pokaż mi zdanie z mojego poprzedniego posta które mówi że ja nie popieram takiej inicjatywy. Hmmm widzisz nie ma takiego! Ja tylko stwierdzam fakt że większość z zebranych tutaj urzytkowników nie odpowie na post związany z reorganizacją RC-smoków. Przeczytaj dokładnie jeszcze raz to co napisałem i zwróć uwagę że nie ma tam od mojej skromnej osoby ani jednego słowa krytykującego taką inicjatywę.
Napisałeś jeszcze jedno zdanie które chciałbym abyś rozwinął. Mianowicie:

"W dyskusjach na liscie dyskusyjnej kilkakrotnie nadstawialem glowe za Ciebie i kolegow. Mam jednak nadzieje, ze bylo warto."

Powiedz mi co ja takiego zrobiłem że Ty musiałeś nadstawiać głowę za mnie i moich kolegów. Co było tego powodem to że jako jedyny potrafiłem smokom wytknąć ich błędy, to że jako jedyny powiedziałem co mi nie pasuje, to że mówiłem prawdę ????? Nie zaprzeczysz wiesz jak było sam przyznałeś mi rację.
Weź pod uwagę że jestem jedną z niewielu osób która próbowała podjąć kompromis z RC-smokami.

Do Gościa:

Napisz kim jesteś bo nie lubię rozmawiać jak nie wiem z kim Very Happy

Jedno zdanie tylko chcę powtórzyć zanim mnie zjecie. Ja nie napisałem w tym poście nic, co by miało wskazywać na moją niechęć do reorganizacji.

przeczytajcie jeszcze raz co napisałem może zrozumiecie,

heh ironia, po tej naszej rozmowie już widzę jak się będzie układała współpraca w przypadku reorganizacji.

Powrót do góry »
Evolter
-Moderator-

Imie: Adrian
W garażu: HPI - Micro RS4; Team Associated RC18(MT); Lama V3; Team Losi - XXX-DRC

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 22:29:29    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Można powiedzieć iż w RC bawię się 'czynnie' i to w różnych klasach, a przynajmniej
na tyle czynnie na ile czas pozwala Wink oczywiście ekipa do jazdy jest niezbędna gdyż
śmiganie samemu jest mniej zabawne, a za promowaniem tego hobby zawsze byłem
i będę. Na koniec dodam iż roboty się nie boję, co starałem się pokazać na henpolu,
mimo iż wiedziałem, że nie będę tam jeździł - Buła i parę innych osób też.

Tak więc na moją pomoc w różnych sprawach możecie liczyć, lecz niestety zraziłem
się do 'powstawania stowarzyszenia'...

Bądźmy realistami! - powiedział idealista...

Powrót do góry »
Maciolus
-Początkujący-

Post Wysłany: Pon, 19 Sty 2009 23:00:22    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wojtek, jakos tak przypadkiem Wink zabrzmial Twoj post.

Co do toru w Henpolu. Po ubieglorocznym hucznym remoncie korzystalem z niego jednokrotnie...

Mnie temat rejestracji Stowarzyszenia rowniez meczy. Dwa lata temu duzym nakladem czasu i pracy wraz z Jarkiem przygotowalismy dokumentacje, zwolalismy Walne Zgromadzenie, wybralismy Zarzad. Wierzylismy, naiwnie, ze sprawa sie dalej potoczy sama. Niestety Zarzad nie przejal paleczki, bardzo nie przejal. Mam prawo byc rozgoryczony nie mniej niz Wy. Ja szczerze mowiac czarno widze jutrzejsze spotkanie i dalsza rejestracje, ale mimo wszystko bede w nim uczestniczyl.

Prawda jest smutna - modelarski Krakow nie dorosl do Stowarzyszenia.

Powrót do góry »
bula
-Moderator-

Post Wysłany: Wto, 20 Sty 2009 00:00:06    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mam jedno pytanie, jak oczywiście możesz to napisać. Kto zasiadał w wspomnianym wcześniej zarządzie?

Powrót do góry »
Maciolus
-Początkujący-

Post Wysłany: Wto, 20 Sty 2009 00:19:01    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Sa to dane jak najbardziej jawne:

Uchwała nr 4

Zebrani zgłosili następujące kandydatury na członków Zarządu Stowarzyszenia:

1. Wojciech Brudnik

2. Bartłomiej Sobera

3. Maciej Pożycki

W wyniku głosowania tajnego kandydaci na członków Zarządu Stowarzyszenia otrzymali następujące ilości głosów:

1. 15

2. 15

3. 15

Wobec tego członkami Zarządu Stowarzyszenia wybrani zostali:

1. Wojciech Brudnik - Prezes Stowarzyszenia

2. Bartłomiej Sobera - Sekretarz Stowarzyszenia

3. Maciej Pożycki - Skarbnik Stowarzyszenia

Założyciele Krakowskiego Stowarzyszenia Modelarzy Samochodowych RC Smoki, z siedzibą w Krakowie przy ulicy Mazowieckiej 15/1, upoważniają członków Zarządu Stowarzyszenia w wymienionym powyżej składzie do reprezentowania stowarzyszenia i sprawowania władzy określonej statutem stowarzyszenia.

Powołano również dwa stanowiska koordynatorów:

1. Koordynator ds. budowy i rozwoju toru modelarskiego: Sławomira Grzywaczewskiego

2. Koordynator ds. public relations: Macieja Pożyckiego

Powyższe stanowiska koordynatorów zebrani przyjęli jednogłośnie.

Autor postu otrzymał pochwałę.
 Powrót do góry »
Maciek_K
-Początkujący-

Imie: Maciek
W garażu: HB Lightninig GT10

Post Wysłany: Sro, 21 Sty 2009 21:29:58    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

cóż Wojtku, musze powiedziec ze po tym co od Ciebie usłyszałem na temat RC smoków byłem niezbyt przychylnie nastawiony do tej inicjatywy, ale mimo to wybralem sie na spotkanie. jestem nowy i nie mnie oceniać postepowanie niektorych(jak sądze) człółnkow "dawnych" rc smokow- poprostu ich nie znam. po wczorajszym spotkaniu i wysłuchniu rzeczowych choć dopiero planowanych przedsięwzięciach stowarzyszenia myśle że może się udzać, było nas wczoraj 15 osób; i dużo i mało ale jednak ktoś przyszedł. Plany są, chętnych ludzi też nie brakuje ( myśle ze na 15 osobach tez sie nie skonczy) a założenie takiego stowarzyszenia niczemu nie przeszkadza a wręcz przeciwnie może pomuc. poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam

Powrót do góry »
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Evolter
-Moderator-

Imie: Adrian
W garażu: HPI - Micro RS4; Team Associated RC18(MT); Lama V3; Team Losi - XXX-DRC

Post Wysłany: Sro, 21 Sty 2009 21:53:55    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To czego ja się nasłuchałem, jak ma wyglądać stowarzyszenie i co ma dać
krakowskim modelarzom to jedno, a to co się działo to drugie, niestety też
nastawienie samych RC-Smoków do nowych i ich sposób bycia nie był zbyt
przychylny, ja jednak mimo wszystko mam nadzieję, że coś się uda zrobić,
bo Kraków jest mocno zacofany w modelarstwie Sad lecz tak jak już pisałem
dopóki nie zobaczę pozytywnych efektów - nie będę się w to angażował Confused

Bądźmy realistami! - powiedział idealista...

Powrót do góry »
Maciolus
-Początkujący-

Post Wysłany: Sro, 21 Sty 2009 22:45:13    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Koledzy nikt nikogo zmuszal do niczego nie bedzie. Macie swiete prawo obserwowac i oceniac. Jesli sie Wam spodoba nasza aktywnosc przyjmiemy kazdego z otwartymi rekoma.

Powrót do góry »
bula
-Moderator-

Post Wysłany: Czw, 22 Sty 2009 00:02:36    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja powiem tylko jedno, z modelarstwa wypadłem już troszeczkę ale do pomocy w rozprzestrzenianiu tego hobby zawsze chętny będę. Troszkę informacji mam, troszkę nauczyłem się na własnych błędach. Ale jeżeli tylko będę potrafił pomóc zawsze to zrobię. Jeżeli ktokolwiek kiedykolwiek będzie potrzebował mojej pomocy zawsze pomogę, taki jestem i kilka osób z tego forum to potwierdzi.

A moje osobiste zdanie o ogólnie pojętych rc-smokach pozostawię dla siebie, być może kiedyś je zmienię. Smile

Moglibyście jakąś krótką notkę na temat tego jakie kwestie zostały poruszone napisać, co się działo i jakie wnioski z tego wypłynęły.

Powrót do góry »
MaxSavage
-Początkujący-

Imie: Max
W garażu: Kyosho TF-5 Kardan , HANGAR : Lama V4 Apache XTREME

Post Wysłany: Sro, 28 Sty 2009 17:28:04    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Panowie , wybaczcie , ale musiałem wcześniej wyjść ze spotkania Confused ...
mam tylko prośbę , abyście się zastanowili nad zmianą tej beznadziejnej i cholernie dziecinnej nazwy " RC Smoki "... Razz
następnie pomyślcie nad przyjmowaniem do stowarzyszenia nowych członków ( np. aby być w towarzystwie trzeba posiadać jakieś umiejętności, model...nie wiem cos takiego ) ...
Reasumując :
- nazwa
- "rekrutacja" nowych członków
i inne Wasze pomysły...
napiszcie co o tym sądzicie, moze macie jakieś inne pomysły Very Happy

Hpi Savage X SS 4,6 Very Happy - był...
Gs Storm CL-1 Pro Team Very Happy - był...
Xray XB8 R Very Happy - był...

Powrót do góry »
Forum RcHopy Strona Główna  » Ogłoszenia
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach